گزارش برگزاری دومین مجمع جهانی کارآفرینی جوانان در روز 29 مرداد ماه

بسمه تعالی

دومین مجمع جهانی کارآفرینی (ارزش آفرینی) جوانان ایران-(JWEF 2015) پنج شنبه 29 مرداد 1394 از ساعت 8 صبح تا 10 شب در مرکز همایش¬های بین المللی کتابخانه ملی ایران با حضور و سخنرانی کارآفرینان و اساتیدی از ایران و سایر نقاط جهان و همچنین با شرکت کارآفرینان جوان، اعضای مراکز رشد و پارک های علمی و فناوری سراسر کشور با موفقیت و استقبال چشمگیر شرکت کنندگان برگزار شد.

دکتر رحیم فرضی پور، مدیر مؤسسه آموزش عالی آزاد بهار بعنوان اولین سخنران درمورد اهمیت کارآفرینی و افسانه ها و باورهای غلط رایج در مورد کارآفرینی سخن گفت: کارآفرینی موتور حرکت دهنده اقتصاد و تولید ثروت برای جوامع است و به دلیل عجین بودن با نوآوری و خلاقیت سبب بهبود سطح زندگی انسان‌ها می شود.

کارآفرینی به شرکت ها و دولت در فضای رقابت جهانی کمک می کند.

ایشان اشاره کردند که کارآفرینی ایجاد شغل می کند و این نه یک مسئله صرفاً اقتصادی بلکه مسئله ای اجتماعی است. امروزه در کشورهای پیشرفته بیش از 70% شاغلین در شرکت های کوچک کارآفرین هستند و این نسبت هرساله در حال افزایش است . اصلی ترین بخش صحبت های ایشان در مورد افسانه ها و باورهای غلط و رایج در مورد کارآفرینی بود.

افسانه اول : برویم و در دانشگاه کارافرینی یاد بگیریم!

آموزش کارآفرینی از طریق دانشگاه ها امکان پذیر نیست. چند درصد از کارآفرین های مطرح دنیا از طریق آموزش های دانشگاهی کارآفرین شده اند و اساساً دانشگاه مکانی برای گسترش پایه های دانش است ساختار دانشگاه این اجازه را نمی دهد که کارآفرین آموزش دهیم. مگر می شود کسب و کار ایجاد نکرده باشیم، شکست ها و موفقیت ها را تجریه نکرده باشیم و کارآفرین آموزش دهیم؟

 

افسانه دوم:کارآفرین شویم تا ثروتمند شویم یا برای ثروتمند شدن به دنبال کارآفرینی باشیم !

درست است که یکی از نتایج کارآفرینی می تواند دست یافتن به ثروت باشد . اما باید بدانیم که اغلب کارآفرینان بیشتر از اینکه دنبال ثروت اندوزی باشند به دنبال ایجاد ارزش هستند.

 

افسانه سوم : دولت باید کارآفرینی کند .

دولت باید کارآفرین باشد و اشتغال ایجاد کند! دولت به هیچ عنوان نه کارآفرین است و نه ایجاد کننده شغل و نباید که باشد. نهایت وظیفه ی دولت تسهیل کردن شرایط برای کارآفرینان است .

 

افسانه چهارم : بین هوشمندی و هوش و کارآفرینی رابطه وجود دارد !

هم چنین رابطه ای دیده شده است بین هوش و کارآفرینی .

 

افسانه پنجم: میانبر برای کارآفرینی!

خبر بد این است که هیچ میانبری وجود ندارد. باید تمام راه را رفت. باید تمام مراحل را طی کرد تا به نتیجه رسید . بسیاری از جوان ها امروز دوست دارند زندگی همانند بیل گیتس داشته باشند اما آیا حاضرند همان تلاش وی را داشته باشند و زحمات وی را متحمل شوند؟

 

افسانه ششم و آخرین افسانه : کارآفرین ها باید سرمایه اولیه بالایی داشته باشند تا موفق شوند !

اغلب کارآفرینان موفق هیچ سرمایه ی اولیه ای نداشته اند . اگر 100 شرکت برتر و 100 کارافرین برتر دنیا را بنگریم متوجه می شویم که اغلب آن ها سرمایه ی بالایی نداشته اند و انگار بیشتر اراده و تلاش داشته اند و البته انتخاب های هوشمندانه. دومین سخنران افتتاحیه آقای سید هادی رضوی به عنوان نماینده مجمع جهانی کارآفرینی (ارزش آفرینی) و رئیس مجمع جهانی کارآفرینی جوانان ایران با اشاره به اینکه سال گذشته اولین مجمع جهانی کارآفرینی جوانان ایران با موفقیت در زنجان در برگزار گردید گفت: هدف ما در پیگیری برگزاری این مجمع علاوه بر ترویج و آموزش کارآفرینی و ارزش آفرینی، تاکید بر روی ارتباطات و شبکه سازی گروه های مختلف سنی، حرفه ای و کاری است که در این همایش صورت می گیرد و این امر در روند ایجاد و گسترش کسب و کار جوانان بسیار مهم است. ضمن اینکه با توجه به شرایط جدید کشور و بحث رفع تحریم ها ، ایران در مسیر شکوفایی اقتصادی است که ما نیز به سهم خود سعی داریم در این امر مفید باشیم.

 

سخنران سوم پروفسور سعید خزایی بود، ایشان پدر علم آینده پژوهی ایران و استاد تمام دانشگاه تهران می باشند.

دکتر خزایی مبانی ارتباط بحث آینده پژوهی و کارآفرینی ارائه کردند و اینکه یکی از مهمترین ویژگی هایی که کارآفرین ها دارند و باید دانسته شود انجام مستمر آینده پژوهی و آینده نگری است. در انتهای مراسم افتتاحیه پیام ویدیویی ویژه رئیس مجمع جهانی کارآفرینی، پروفسور طغرل آتامر برای حضار پخش گردید. ایشان ضمن تبریک برای برگزاری دومین سال پیاپی JWEF در ایران به بیان توضیحاتی در خصوص مجمع جهانی کارآفرینی و دانشگاه EMLYON فرانسه به عنوان یکی از مؤسسان این برنامه پرداخت و از همه ی کارآفرینان ایرانی دعوت نمود تا در هشتمین اجلاس سالانه این مجمع 19 تا 22 اکتبر در شهر هانگژو چین حضور بهم رسانند. سخنران بعدی آقای علیرضا قدس طینت بودند. رئیس هیئت مدیره مرکز تکنولوژی مپس و بنیان¬گذار شرکت چین چین از تجربه های 50 ساله خودشان در کارآفرینی گفتند و البته این نکته مهم را تذکر دادند که بهتر است به جای کارآفرینی از واژه ارزش آفرینی استفاده کنیم. سخنران بعدی آقای دکتر آرش گلنام، استاد مدرسه بازرگانی لوزان سوئیس سخنرانی کلیدی در خصوص مدل کسب و کار ارائه دادند. برنامه بعدی پانل کارآفرینی (ارزش آفرینی) صنعت و تولید بود .

این پنل با حضور آقای علیرضا قدس طینت (بنیان گذار شرکت چین چین)، دکتر حسن ایزد (مدیر شرکت ایزولیر در کالیفرنیا) دکتر اردلان امیر اصلانی (از حقوقدانان برجسته ساکن فرانسه) و رئیس پانل؛ دکتر رحیم فرضی پور برگزار شد و مباحث مختلفی در حوزه ی صنعت مطرح شد و پرسش و پاسخی بین حضار و اعضای پنل صورت گرفت. سخنران بعدی خانم میترا بهرامی (متخصص ارتباطات – سیلکون ولی آمریکا) باورشان را در مورد وضعیت کارآفرینی در حوزه ارتباطات و تیم سازی مطرح کردند. برنامه بعدی پانل کارآفرینی بین المللی بود که با حضور دکتر علی زواشکیانی (رئیس هیئت مدیره انجمن بین المللی مدیران ایرانی) خانم میترا بهرامی (مربی و مشاور شرکت های بین المللی) دکتر فاطمه مقیمی (عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی تهران) و به ریاست پروفسور سعید خزایی اجرا شد. خانم ملودی حسینی، کارآفرین اجتماعی از انگلستان سخنران بعدی بودند که تجربیاتشان را بیان کردند. ایشان از 13 سالگی کارآفرینی را در حوزه های اجتماعی آغاز نموده که در این سال ها فراز و نشیب هایی را هم داشتند. از دیدگاه ایشان مهم ترین موضوع این است که اول خودمان را بشناسیم بعد بدانیم که چه می خواهیم.

سخنران بعدی پروفسور سید مهدی الوانی پدر علم مدیریت ایران بودند، ایشان به ریشه های کارآفرین اشاره کردند و اینکه بخشی از کارآفرینی ذاتی است مثل شهودی بودن و این ویژگی به آسانی قابل آموزش نیست .هم چنین اشاره بسیار مهمی به کارآفرینی سازمانی و اهمیت زیاد آن داشته و سه عامل وابسته ی ان را مطرح کردند : 1. خود فرد 2. سازمانی که در آن فعالیت می کنیم 3. محیطی که درآن قرارداریم اگر سازمانی که در آن فعالیت می کنیم شرایط کارآفرینی را ایجاد نکند ما کارآفرین نخواهیم شد و اشاره کردند دانشجویانی که از دانشگاه فارغ التحصیل می شوند بعضاً با اینکه پتانسیل زیادی برای کارآفرینی دارند ولی سازمان ها این ویژگی را نه تنها در آن ها تقویت نمی کند بلکه سرکوب هم می کند. در ادامه برنامه با حضور پروفسور سید مهدی الوانی ، دکتر رحیم فرضی پور و سید هادی رضوی از سخنرانان و حامیان برنامه تجلیل شد. برنامه بعدی پانل کارآفرینی دانش بنیان بود که با حضور آقای هادی فیوض (مدیرعامل شرکت لیان پیشرو خلیج فارس) و خانم محبوبه ایلدر آبادی (مدیرعامل شرکت راه سبز چهل ستون) و با ریاست آقای محمد نجفی برگزار شد. آقای فیوض و خانم ایلدر آبادی از مشکلات فراوانی که بخصوص در ارتباط با شرکت های دولتی در این سالها داشتند ، صحبت کردند و اینکه در ایران دولت و شرکت های دولتی بیشتر مشتری شرکت های دانش بنیان هستند در حالی که در خارج از ایران این بخش های خصوصی هستند که از خدمات شرکت های دانش بنیان استفاده می کنند. سخنران بعدی دکتر فریدون کورنگی (مدیرعامل مرکز تکنولوژی مپس) بودند، ایشان دارای بیش از 40 سال تجربه فعالیت در محیط بین المللی هستند و در خصوص نوآوری سخنرانی نمودند. برنامه بعدی پانل کارآفرینی در حوزه IT بود که آقای ناصر غانم زاده (مربی استارتاپ ) و مصطفی نقی پور (مدیر مرکز نوآوری فناپ) از وضعیت حوزه IT صحبت کردند و اینکه در یکی دوسال گذشته استارتاپ ها مثل یک حبابی در کشورمان بزرگ شده اند و افراد و سازمان ها بدون آشنایی با موضوع استارتاپ ها وارد این حوزه شده اند.

برنامه بعدی پانل سرمایه گذاری بود که با حضور دکتر فریدون کورنگی مدیر عامل مرکز تکنولوژی مپس و دکتر حامد ساجدی مدیرعامل شناسا برگزار شد. و سخنران آخر، خانم آیت حسینی (معاون ارزیابی شرکت شناسا) در خصوص نحوه ی ارائه کلیدی به سرمایه گذارموضوعات مرتبط را مطرح کردند. در ادامه برنامه دو سمینار آموزشی به صورت همزمان برگزار شد. در ساعت 18 درسالن حکمت خانم میترا بهرامی (متخصص ارتباطات در آمریکا)در مورد کارتیمی و در سالن قلم آقای آرش گلنام (استاد مدرسه بازگانی لوزان سوییس) در مورد بیزینس مدل کارگاه هایی را برگزار کردند. در ساعت 19 در سالن حکمت، آقای دکتر رحیم فرضی پور در مورد مدل های ذهنی کارآفرینان کارگاهی اجرا کردند و در سالن قلم، خانم ملودی حسینی (کارآفرین اجتماعی در انگلستان) کارآفرینی در حوزه اجتماعی را در قالب سمینار آموزشی ارائه نمودند. حسن ختام برنامه پذیرایی شام بود که مانند بخش ناهار و سایر پذیرایی های میان برنامه با هدف شبکه سازی و ارتباطات بین مدعوین و سخنرانان ترتیب داده شده بود. این برنامه در ساعت 22 پایان پذیرفت.

هم‌رسانی
  • اشتراک گذاری در Facebbok
  • اشتراک گذاری در Twitter
  • اشتراک گذاری در Telegram
پیشنهاد می‌کنیم بخوانید
دیدگاه ها